Sfaturi pentru Primul Dans

Sfaturi generale

Alegeti o melodie romantica si cu un ritm usor de reperat.

Alegeti o melodie al carei ritm sa fie evident de la inceput pana la sfarsit.

Alegeti o melodie mai scurta de 3 minute. Doua minute, poate 2 minute si jumatate pentru primul dumneavoastra dans este suficient.

Folositi un CD pentru a repeta dansul.
Incepeti lectiile de dans cu cel putin 2 luni (daca e posibil )inainte de nunta! Astfel veti avea suficient timp sa planificati, sa exersati si sa va perfectionati dansul.

Va veti putea permite sa si pierdeti cateva lectii din motive neprevazute, iar stresul va fi mai mic.

Pregatiti un dans interesant din punct de vedere fotografic, astfel incat sa ramaneti cu fotografii si filme pe care sa fiti mandri sa le aratati prietenilor, familiei si copiilor in anii ce vor urma.

Cunoasteti cu exactitate dimensiunile si forma ringului de dans astfel incat sa puteti repeta si sa va puteti familiariza cu spatiul.

Hotarati cum si de unde intrati pe ring, dar si cum terminati dansul.

Anuntati atat DJ-ul cat si fotograful despre traseul pe care il veti urma.

Hotarati si ce se va intampla atunci cand terminati dansul. Invitati pe toata lumea la dans sau doar nasii si parintii?

Repetati si fara muzica, mai ales in stadiul de inceput; veti putea sa va concentrati mai bine la pasi, la a conduce sau la a va lasa condusa.


SFATURI PENTRU MIRE

Odata ce vei depasi teama de a lua lectii de dans, vei descoperi ca te poti distra grozav! Partea cea mai interesanta este ca vei invata sa conduci, sa detii controlul, iar partenerei tale nu numai ca ii va face placere, dar te va si indemna sa o faci!

Tine minte, daca tu nu conduci, o va face ea! Daca tu nu conduci, ea nu te poate urma!
Condu-o in mod ferm, dar delicat.

Bratele tale o ghideaza pe ringul de dans; tine-le ferme; 80% din ceea ce conduci se face cu bratul drept.

Priveste drept inainte (nu la picioare) in timp ce dansezi. Chiar daca nu iti vine sa crezi, picioarele tale vor functiona fara sa te uiti la ele.

Asculta muzica si tine ritmul. Alege o melodie care are un ritm usor de ascultat. Asculta melodia si incearca sa vizualizezi pasii pe care ii ai de facut in fiecare moment al melodiei.

Daca nu reusesti sa reperezi ritmul, cere ajutorul instructorului sau partenerei.
Incearca sa repeti macar de 2 ori pe saptamana cu partenera. Cu cat repetati mai mult, cu atat mai relaxati va veti simti si veti arata in seara nuntii.

SFATURI PENTRU MIREASA

Relaxeaza-te si lasa-l pe el sa conduca.

Probabil ca l-ai fortat putin sa ia lectii de dans, asa ca acum incurajeaza-l spunandu-i cat de bucuroasa esti ca face asta pentru tine si cat de bine se descurca.

Nu te sprijini prea tare pe umarul lui in timp ce dansati. Tine degetele mainii stangi apropiate si palma lipita de umarul lui – verigheta va aparea in toate pozele!

Verifica daca iti poti ridica cu usurinta bratele in rochia de mireasa. Daca nu poti, asta inseamna ca nu vei putea face piruete. Spune-i intructorului de dans despre acest impediment inainte de a stabili coregrafia.

Verifica lungimea rochiei de mireasa, astfel incat sa fii sigura ca poti dansa in mod comfortabil cu ea.

Trebuie sa fii sigura ca nu este prea lunga si ca partenerul nu va calca pe ea.

Daca ati hotarat o anumita coregrafie, nu te bloca mental la ea! Cel mai important este sa te relaxezi si sa urmezi pasii pe care ii cere partenerul. Ca si in viata, important este sa inveti sa cooperezi, sa fii flexibil. Acum sunteti o echipa!

Repeta o data sau de doua ori pe saptamana cu pantofii pe care ii vei purta la nunta. Poti sa ii protejezi acoperindu-i cu niste ciorapi de bumbac.
In timp ce dansezi, priveste intotdeauna diagonal peste umarul drept al partenerului. Astfel el poate vedea incotro se indreapta, iar chipul tau va aparea in fotografii.

Daca te vei uita direct la partener, fotograful nu va putea sa prinda imaginea chipului tau, mai ales daca partenerul este mai inalt decat tine.

Nu privi niciodata in jos in timp ce dansezi.
Indiferent ce se intampla, relaxeaza-te si continua sa dansezi, urmeaza-ti partenerul.

Un sarut la inceputul si la sfarsitul reprezentatiei - cel mai potrivit mod de a incepe si de a termina dansul!